Μαθήματα web design – WordPress

στην Θεσσαλονίκη

Το εξειδικευμένο κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών RAM computer
Πυλαίας δημιούργησαν πρώτοι στην Ελλάδα τα μαθήματα web design για Επαγγελματίες, ιδιωτικούς υπάλληλους και φοιτητές.

Σημαντικό είναι οτι στα workshops διδάσκουν επαγγελματίες του χώρου έτσι ώστε οι σπουδαστές να γνωρίσουν το αντικείμενο στην πράξη και όχι βαρετές θεωρίες.

Χρησιμοποιείται η μέθοδος πραγματικού Project και ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθοριστικός. Αυτός θα  βρει, ενδεχομένως, κάτι σχετικό με το θέμα, θα βοηθήσει, θα παραπέμψει, θα συμπαρασταθεί, υπακούοντας στο Μοντεσσοριανό μοτίβο «βοήθα με όσο σε χρειάζομαι».

Web Design

Illustrations

Copywriting

Marketing

Creative thinking inspires ideas.

IDEAS INSPIRE CHANGES.

Χαρακτηριστικά μαθημάτων WordPress

Ας ξεκινήσουμε…
 • Κατανόηση του στόχου από τα μέλη της ομάδας

  Για να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα χρειάζεται ανάλυση του Project και σχεδιασμός αρχικά στο χαρτί και μετά στον υπολογιστή. Οι σπουδαστές δεν θα λάβουν απλά και μόνο τις απαραίτητες γνώσεις αλλά πλέον ως μέλη της νέας δημιουργικής ομάδας θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για την υλοποίηση.

 • Επιλογή του Project

  Η επιλογή του θέματος γίνεται ύστερα από ουσιαστικό διάλογο, ανάμεσα σε όλα τα μέλη της ομάδας. Το  αρχικό ερέθισμα μπορεί να προκύψει μέσα από κάποια επιθυμία ή μετά από συζήτηση για κάποιο project που ήδη υπάρχει στην αγορά. Η διερεύνηση του θέματος μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.

 • Καταιγισμός Ιδεών

  Ένας από τους συνηθέστερους είναι η μέθοδος του καταιγισμού ιδεών. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας εκφράζουν ελεύθερα οποιαδήποτε λέξη, φράση ή θεματική ενότητα τους έρχεται στο μυαλό σχετικά με το επιλεγέν θέμα.

  Γράφονται όλες οι απόψεις χωρίς κανένα σχολιασμό ή αξιολόγηση.

  Αφού τελειώσει η διαδικασία αυτή, γίνεται λογική κατηγοριοποίηση – ταξινόμηση των ιδεών και ακολουθεί συζήτηση για κάθε κατηγορία. Στη συζήτηση αυτή, τα μέλη εκφράζουν τις γνώσεις και τυχόν εμπειρίες τους, καταλήγουν ποιες από τις κατηγορίες τους ενδιαφέρουν περισσότερο και αποφασίζουν.

WordPress lessons in greek
μαθήματα web design
 • Προγραμματισμός Project

  Αφού έχει γίνει η επιλογή του θέματος, η αρχική διερεύνηση και ο εντοπισμός των ενοτήτων που ενδιαφέρουν, η ομάδα εργασίας προχωρεί στο επόμενο στάδιο, που είναι ο προγραμματισμός του Project.

  Στο στάδιο αυτό αποφασίζεται με τι ακριβώς θα ασχοληθούν τα μέλη της ομάδας, είτε ατομικά, είτε χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες και ποια μεθοδολογία θα χρησιμοποιήσουν.

  Όσο αναλυτικότερος και καλύτερα οργανωμένος είναι ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων, τόσο ευκολότερα αλλά και ταχύτερα θα διεξαχθεί η υλοποίηση.

 • Χρονοδιάγραμμα

  Καθορίζεται κατά προσέγγιση με βάση τη δυσκολία και τις συνθήκες οι ημερομηνίες που θα έχει η ομάδα τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδιασμού.

 • Συλλογή υλικού και πληροφοριών

  Τα μέλη της δημιουργικής ομάδας δουλεύουν ατομικά, σε μικρές ομάδες ή σε ορισμένες περιπτώσεις, όλοι μαζί, ανάλογα με το πώς έχει προγραμματιστεί. Ο εκπαιδευτικός είναι κοντά τους για να λύσει τυχόν απορίες, να ενθαρρύνει, να βοηθήσει να ξεπεραστούν προβλήματα που θα οδηγούσαν σε χάσιμο του ενδιαφέροντος και απογοήτευση.

  Η φάση της συλλογής πληροφορίας, εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική στην όλη εξέλιξη του project, συνήθως είναι αυτή που χρειάζεται και τον περισσότερο χρόνο. Στη διάρκεια της φάσης αυτής, όποτε θεωρηθεί  απαραίτητο, γίνονται διαλείμματα ενημέρωσης και ανατροφοδότησης.

  Ουσιαστικά τα μέλη της ομάδας εργασίας διακόπτουν τις δραστηριότητές τους, για μικρό χρονικό διάστημα και συγκεντρώνονται όλα μαζί με σκοπό να αλληλοενημερωθούν για την εξέλιξη της έρευνα και να ανταλλάξουν γνώμες.

  Ένας από τους σκοπούς της μεθόδου είναι να μάθει τους σπουδαστές να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να δουλεύουν ομαδικά. Για το λόγο αυτό δεν παραμερίζει τα προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, θεωρώντας τα απλώς ως παράγοντα που ενοχλεί τη διεξαγωγή της έρευνας, αλλά αντίθετα τα φέρνει στην επιφάνεια, τα επεξεργάζεται και προσπαθεί να τα εξουδετερώσει.

  Το σημαντικότερο εδώ δεν είναι το αποτέλεσμα, που συνήθως είναι πολύ αξιόλογο, αλλά η διαδικασία έκφρασης με διαφορετικούς τρόπους, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα.

web design μαθήματα
 • Υλοποίηση ιστοσελίδας με το κατάλληλο CMS

  Αφού ολοκληρωθεί η συλλογή των πληροφοριών από τις ομάδες, ακολουθεί η φάση της σύνθεσης. Οι καταγραμμένες πληροφορίες ανακοινώνονται συνολικά προς όλους και ξεκινάει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας.

 • Επιλογή εργαλείων

  Χρησιμοποιούμε το σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου WordPress για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας. Διατίθεται δωρεάν και είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

   

  To WordPress ξεκίνησε ως σύστημα ιστολογίων (blogs), αλλά εξελίχθηκε να είναι ως ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης  περιεχομένου (CMS) και μέσα από τα χιλιάδες πρόσθετα και widgets και θέματα (themes), το WordPress περιορίζεται μόνο από την φαντασία και την τεχνολογία.

Δείτε τα projects που έγιναν κατα τη διάρκεια των μαθημάτων WordPress

Our portfolio speaks better than words.

Πληροφορίες workshop WordPress

 • 8 άτομα στο τμήμα(μέγιστο)
 • Σύνολο ωρών: 20
 • Διάρκεια εκπαιδευτικής ώρας 60′
 • Έναρξη μαθημάτων: Ιούνιος 2024
 • Αξία: 440€ (Έκπτωση 20% σε φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους)
 • Δωρεάν παροχή hosting του domain σας για 3 μήνες
 • Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων WordPress

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδας WordPress;

Τα μαθήματα WordPress είναι ειδικά σχεδιασμένα για ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα για την επιχείρησή τους, μαθαίνοντας δεξιότητες, που θα τους ανεβάσει το επίπεδο αλλά και το βιογραφικό.

Σε εργαζομένους/ στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους (στην Ελλάδα ή διεθνώς).
Σε φοιτητές/ απόφοιτους σχολών– ανεξαρτήτως ειδικότητας – για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Σε νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες με το web design

Χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις για τη συμμετοχή στα μαθήματα WordPress;

Οι σπουδαστές που θέλουν να λάβουν μέρος στα workshops θα πρέπει να κατέχουν βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστή, Office και χειρισμό Web browser.

Ποια είναι η διάρκεια των μαθημάτων WordPress;

Τα μαθήματα web design πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα και η διάρκειά τους είναι 120′ (2*60′) με ενδιάμεσο διάλειμμα.

Ποια είναι η διαφορά αυτών των μαθημάτων με τα ταχύρυθμα σεμινάρια WordPress για αρχάριους;

Τα παραπάνω μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδας WordPress είναι workshops και η εκμάθηση βασίζεται στην μέθοδο πραγματικού Project. Οι σπουδαστές, θα ζήσουν από κοντά, ως μέλη της δημιουργικής ομάδας την υλοποίηση ενός επαγγελματικού website.

Στα ταχύρυθμα σεμινάρια WordPress επικεντρονώμαστε κυρίως στην διαχείριση έτοιμων ιστοσελίδων που έχουν δημιουργηθεί ήδη.

The starting point of all achievement is desire.

[raw]

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο/μάθημα που σας ενδιαφέρει.

[/raw]