Δωρεάν stock φωτογραφίες

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι… ιστοσελίδα χωρίς φωτογραφίες είναι σαν πίτσα χωρίς ντομάτες. Δεν αρέσει σε κανέναν, εκτός και αν είναι περίεργος (χωρίς παρεξήγηση).

Συμπέρασμα: Εν έτει 2020 οι φωτογραφίες πρέπει να είναι βασικό κομμάτι των άρθρων σας ή της στρατηγικής πωλήσεων σας. Οι καλές φωτογραφίες είναι ζωτικής σημασίας για να αποσπάσουν τη προσοχή των ανθρώπων που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα σας.

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχετε αρκετό οπτικό υλικό; Εξάλλου, δεν είναι όλοι σαν τον Henri Cartier-Bresson.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που παρέχουν εκπληκτικές stock φωτογραφίες στο διαδίκτυο, είναι δωρεάν και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο δικό σας WordPress project ή στο Facebook και Instagram λογαριασμό σας.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μία λίστα με τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες για δωρεάν stock φωτογραφίες.

Δωρεάν Stock Φωτογραφίες vs Επί Πληρωμή

Τη σήμερον ημέρα, υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες με εκπληκτικές δωρεάν stock φωτογραφίες. Κατά την άποψη μας, είναι απολύτως άσκοπο να αποκτήσει κάποιος επί πληρωμή stock φωτογραφίες για τον απλούστατο λόγο: εφόσον η φωτογραφία δεν είναι μοναδική, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στο image search engine optimization.

Πάντως εάν επιθυμείτε να επενδύσετε τα χρήματα σας σε φωτογραφίες, αποφύγετε να αγοράσετε stock φωτογραφίες αλλά ψάξτε για υπηρεσίες όπως το Meero και το Ocus.

Ας ξεκινήσουμε

1. Unsplash: Όμορφες δωρεάν εικόνες και φωτογραφίες

Unsplash-1024x416

Οι φωτογραφίες που προέρχονται από το Unsplash είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας. Μη ξεχάσετε να αλλάξετε το μέγεθος τους και να τις συμπιέσετε για να μην έχετε προβλήματα με τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

Όλο το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στο Unsplash μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν και χωρίς ειδική άδεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες για εμπορικούς και μη σκοπούς.

2. PIXABAY: Εντυπωσιακές δωρεάν και χωρίς δικαιώματα stock εικόνες

pixabay-header

Αυτή η πηγή φωτογραφιών έχει μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων με ελεύθερες από δικαιώματα φωτογραφίες. Είναι ιδανική για επαγγελματικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Ξέρετε, όλες εκείνες τις όμορφες φωτογραφίες με ανθρώπους να χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης; Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Το Pixabay επίσης προσφέρει εικονογραφήσεις (illustrations), αρχεία SVG και γραφικά πληροφοριών (infonographies).

3. Pexels – Οι καλύτερες δωρεάν stock φωτογραφίες & βίντεο από ταλαντούχους δημιουργούς

pexels-header

Αν δε βρούμε τη φωτογραφία που ψάχνουμε στο Unsplash και το Pixabay, τότε βασιζόμαστε το Pexels.

Αυτή η ιστοσελίδα παρέχει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες κατοχυρωμένες με την άδεια Creative Commons Licence.. Η πλοήγηση είναι εύκολη και οι προτάσεις είναι πάντα σχετικές με αυτό που αναζητείτε.

4. StockSnap.io – Όμορφες δωρεάν stock φωτογραφίες

StockSnap-1024x453

Το StockSnap είναι μία άλλη εκπληκτική πηγή με δωρεάν stock φωτογραφίες. Εκατοντάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης προστίθενται κάθε εβδομάδα.

Το τοποθετούμε στη τέταρτη θέση της λίστας καθώς είναι πιο συνηθισμένη η χρήση των UnSplash, Pixabay και Pexels, αλλά το StockSnap αξίζει μία δοκιμή. Οι φωτογραφίες που παρέχει είναι επίσης κατοχυρωμένες με την άδεια Creative Commons Licence.

5. FoodiesFeed – Βρείτε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας φαγητά

FoodiesFeed-1024x386

Το FoodiesFeed είναι το κατάλληλο μέρος αν ψάχνετε εικόνες με φαγητά και γλυκά. Οι εικόνες είναι ελεύθερες από δικαιώματα. Ωστόσο, υπάρχουν εμφανώς δύο σημαντικά προβλήματα με αυτή την ιστοσελίδα:

  1. Δεν υπάρχουν συνταγές
  2. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε να πεινάτε μετά από 30 δευτερόλεπτα.

Ίσως να μειώσετε δραματικά τη παραγωγικότητα σας αν το επισκεφτείτε λίγο πριν την ώρα του φαγητού.

6. StyledStock – Stock φωτογραφίες αποκλειστικά για γυνάικες

StyledStock-1024x528

Το StyledStock προσφέρει stock φωτογραφίες αποκλειστικά για γυναίκες. Είναι το κατάλληλο μέρος για να βρείτε υπέροχες stock φωτογραφίες με στυλ.

Αυτή η ιστοσελίδα είναι κατάλληλη για ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης ή blog. Το αρνητικό είναι ότι κάποιος φωτογραφίες δεν είναι ελεύθερες από δικαιώματα.

7. Canva – Σχεδιάστε οτιδήποτε και δημοσιεύστε το οπουδήποτεCanva-1024x270

Το Canva δεν είναι ακριβώς μία ιστοσελίδα που παρέχει stock φωτογραφίες αλλά δε θα μπορούσαμε να κάνουμε μία τέτοιου είδους λίστα χωρίς να το συμπεριλάβουμε.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να δημιουργήσετε τα ΠΑΝΤΑ. Από πρότυπα βιογραφικών μέχρι πρότυπα ενημερωτικών δελτίων.

Το Canva, επίσης, είναι το μέρος που χρειάζεται να επισκεφτείτε εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μία γραφική απεικόνιση δεδομένων και πληροφοριών (infographics).

8. FOCA – Free photos, videos, and templates

Foca-1024x413

Το FOCA παρέχει φωτογραφίες, βίντεο και πρότυπα χωρίς δικαιώματα για προσωπική και επαγγελματική χρήση σε ιστοσελίδες, πρότζεκτ, θέματα, εφαρμογές κ.α.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2014 και έχει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Οι φωτογραφίες με τοπία και γενικότερα με τη φύση είναι σπουδαίες.

9. Picspree – Ανακαλύψτε και αποθηκεύστε υπέροχες δωρεάν stock φωτογραφίες και εικόνες χωρίς δικαιώματα, εικονογραφήσεις και γραμμικά σχέδια (vectors)

Picspree-1024x241

Το Picspree είναι μία ακόμη καταπληκτική ιστοσελίδα με stock φωτογραφίες και εικόνες χωρίς δικαιώματα, εικονογραφήσεις και γραμμικά σχέδια (vectors)

Το blog το Picspress είναι γεμάτο με χρήσιμες πηγές. Εάν ενδιαφέρεστε για τη φωτογραφία τότε θα πρέπει να το επισκεφτείτε.

10. Morguefile – Δωρεάν φωτογραφίες για δημιουργικούς ανθρώπους, από δημιουργικούς ανθρώπους

morguefile

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Morguefile! Περισσότερες από 350.000 δωρεάν stock φωτογραφίες για επαγγελματική χρήση είναι διαθέσιμες σε αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτό που είναι τόσο καλό με το Morguefile είναι το #Quest. Αν είστε αρκετά τυχεροί, μπορείτε να στείλετε τους χρήστες Morguefile σε μία ημερήσια δοκιμασία φωτογραφίας.

 

Την έρευνα και δημοσίευση του παραπάνω άρθρου έκανε ο Χρήστος Μπάντης